Tapijt: Een zachte, warme uitstraling bij jou thuis

Tapijt is een sfeermaker met een grote invloed op de uitstraling van elke ruimte. Tapijt bestaat al eeuwenlang, en is een klassiek materiaal  dat zowel sfeer als comfort biedt. Het bestaat dan wel al heel lang, maar het is ook helemaal van deze tijd. Van welke woonstijl je ook houdt, er is zeker tapijt te vinden dat erbij past. Het is niet alleen mooi, sfeervol en comfortabel, maar heeft daarnaast ook nog een aantal functionele eigenschappen, zoals het dempen van geluiden.

De prettige eigenschappen van tapijt

Tapijt levert een grote bijdrage aan je wooncomfort. Wat maakt tapijt zo uniek? We zetten de belangrijkste eigenschappen van deze zachte vloerbedekking op een rij:

Reinigen en onderhouden van tapijt

Het onderhouden en schoonmaken van tapijt hoeft niet veel tijd te kosten en gaat over het algemeen makkelijk. Met minimaal twee keer per week stofzuigen verwijder je stof en vuildeeltjes, en het is ook nog eens goed voor de polen van het tapijt. De meeste vlekken verwijder je eenvoudig met lauw water, indien nodig in combinatie met wat groene zeep of een ander mild schoonmaakmiddel.

Extra tip: verreweg het meeste vuil op tapijt komt van buiten. Met een goede mat of rooster bij de voor- of achterdeur voorkom je grotendeels dat er zand, stof of vuil van buiten naar binnen wordt gelopen. 

Tapijt materialen

Waar wordt tapijt van gemaakt? Er zijn enorm veel verschillende soorten tapijt, op basis van verschillende materialen. We geven enkele voorbeelden:

Waarom kiezen voor tapijt van MD Stoffering?

Bij ons heb je altijd een ruime keuze aan merken en soorten tapijt! Een tapijt van MD Stoffering betekent jarenlang genieten van een comfortabele vloer, die enorm bijdraagt aan de sfeer in huis en aan het woonplezier van jou en je huisgenoten. Met onze vakkennis en ervaring gaan wij geen enkele uitdaging op het gebied van tapijt uit de weg.

Hiervoor kun je ook terecht bij MD Stoffering:

Vloeren

Trapbekleding

Raamdecoratie

Bij ons kun je ook terecht voor een breed assortiment raamdecoratie, zoals rolgordijnen, plissé gordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen en inbetweens, in een grote diversiteit aan kleuren, stijlen en materialen.