PVC-vloeren

De PVC-vloer is een van de populairste vloersoorten van dit moment. Begrijpelijk, want PVC is sterk, comfortabel en duurzaam. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen: zoals PVC-vloeren die bijna niet van echt hout of beton te onderscheiden zijn. Het mooie van een PVC-vloer is dat het de combinatie biedt van het onderhoudsgemak van kunststof en de natuurlijke en warme uitstraling van een stenen of houten vloer.

De voordelen van een PVC-vloer

Een PVC-vloer ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een aantal prettige eigenschappen die er samen voor zorgen dat de vloer veel comfort biedt. We zetten de belangrijkste voordelen van een PVC-vloer op een rij:

PVC stroken vloer

Een variant op de PVC-vloer is de PVC stroken vloer. De naam zegt het al: een PVC stroken vloer wordt aangelegd in stroken, vergelijkbaar met hoe je een laminaatvloer legt. Je geniet met een PVC stroken vloer van dezelfde voordelen als de standaard PVC-vloer. Daar komt nog bij dat een PVC-vloer in stroken makkelijker is aan te leggen. Een ander voordeel is dat je eventueel beschadigde stroken makkelijk vervangt.

Trendy PVC-vloer

De visgraatvloer is weer helemaal terug. Voorheen was een visgraatvloer altijd een parketvloer, maar nu is deze nostalgische vloer ook in PVC-uitvoering verkrijgbaar. Zo combineer je klassiek met modern: alle voordelen van de moderne PVC-vloer, met de natuurlijk en klassieke uitstraling van de visgraatvloer.

Kiezen voor de juiste PVC-vloer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe PVC-vloer kom je er al snel achter dat er enorm veel keuze is. Hoe vind je nu de PVC-vloer die het best bij jouw woning en woonstijl past?

Houd er om te beginnen rekening mee in welke ruimte de vloer komt te liggen. De woonkamer bijvoorbeeld, is een van de meest intensief gebruikte ruimtes in huis en vraagt om een steviger kwaliteit. Hoe belangrijk is demping van het geluid, woon je bijvoorbeeld in een appartement? Komt er vloerverwarming onder de PVC-vloer? Het zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.

Onderhoud van PVC-vloeren

Het schoonmaken van een PVC-vloer is eenvoudig: gebruik hiervoor een vloerwisser of stofwisser. Bij gebruik van een vloerwisser is de combinatie met een microvezeldoek aan te raden. Gebruik naast water alleen pH-neutrale schoonmaakmiddelen of speciale PVC-vloer reinigingsmiddelen.

Tip: wanneer je een ‘schoonloop’ zone creëert op de plekken waar je binnenkomt, zoals voor- en achterdeur, hou je al heel veel vuil tegen. Dit scheelt in het reinigen van je vloer en je vloer gaat daardoor langer mee.

Waarom kiezen voor een PVC-vloer van MD Stoffering?

Een PVC-vloer van MD Stoffering betekent duurzaam genieten van een sterke en mooie vloer, die enorm bijdraagt aan jouw woonplezier.

Bij ons heb je altijd een ruime keuze aan merken en soorten PVC-vloeren. Daarbij geven we je graag een persoonlijk advies op maat. Bij MD Stoffering vind je vast de vloer die perfect bij jouw woonstijl past. 

Hiervoor kun je ook terecht bij MD Stoffering:

Vloeren

Trapbekleding

Raamdecoratie

Bij ons kun je ook terecht voor een breed assortiment raamdecoratie, zoals rolgordijnen, plissé gordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen en inbetweens, in een grote diversiteit aan kleuren, stijlen en materialen.