Vloer egaliseren

Egaliseren is het volledig egaal maken van een oppervlak zodat je hier zonder oneffenheden een vloer overheen kunt leggen. Bij het leggen van een nieuwe vloer denkt niet iedereen direct aan egalisatie. Toch kan egaliseren veel voordelen bieden.

Het egaliseren van een vloer is secuur werk, en een belangrijk onderdeel van vloeren leggen. Egalisatie vormt namelijk vrij letterlijk de basis voor een perfecte vloer. Aan een geëgaliseerde vloer worden dan ook hoge eisen gesteld.

Wanneer egaliseren?

Wanneer is egaliseren nodig en wanneer niet? Dat ligt aan de omstandigheden, met name aan de staat van de ondervloer, maar ook aan het type vloer dat je er overheen wil leggen. Egaliseren is bijvoorbeeld vaak nodig bij het aanleggen van een PVC-vloer. Een PVC-vloer is namelijk relatief dun. 

Is de ondergrond niet geheel vlak dan is de kans groot dat je oneffenheden ziet in de PVC-vloer. Maar ook bij andere types vloeren zoals vinyl,, laminaat, of tapijt kan egaliseren nodig zijn. Ook na het aanleggen van vloerverwarming legt men vaak een egalisatielaag aan.

Een strakke en egale vloer

Dankzij de met een mooi woord ‘zelf nivellerende werking’ van het gebruikte egalisatiemateriaal krijg je altijd een gladde en egale vloer. Je vloer laten egaliseren is zowel in geld als in tijd uitgedrukt geen enorme investering: het is niet bijzonder duur en het is een dag later al droog zodat je snel verder kunt met je afwerkvloer.

Wil je een nieuwe vloer laten leggen en weet je niet zeker of egaliseren nodig is? Neem contact met ons op en we geven je graag vrijblijvend een deskundig advies op maat.

Voordelen van egaliseren

Het meest in het oog springende voordeel van egaliseren is dat de vloer die op de geëgaliseerde komt er prachtig strak en vlak uit komt te zien. Daarnaast biedt egaliseren nog veel meer voordelen, we zetten ze op een rij:

Egaliseren door MD Stoffering

Wil jij een vloeren laten egaliseren en ben je op zoek naar een bedrijf dat dit perfect kan uitvoeren? Het egaliseren van een vloer vraagt om een professionele aanpak. Bij MD Stoffering is het egaliseren van jouw vloer in goede handen. Daarnaast heb je bij ons altijd de volgende voordelen:

Hiervoor kun je ook terecht bij MD Stoffering:

Vloeren

Trapbekleding

Raamdecoratie

Bij ons kun je ook terecht voor een breed assortiment raamdecoratie, zoals rolgordijnen, plissé gordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen en inbetweens, in een grote diversiteit aan kleuren, stijlen en materialen.